Statement: zorgvuldig kiezen

Deel deze pagina:

December 2014. Al enkele weken buitelen de zorgverzekeraars over elkaar heen om klanten te winnen. De een pretendeert de voordeligste te zijn, de ander beweert de meeste keuze te bieden en een derde zegt het meeste terug te geven aan de klant. Met vergelijkingssites en ‘onafhankelijke bronnen’ proberen de verzekeraars het vertrouwen van de consument te winnen. En er valt wat te kiezen want ‘de vrije zorgkeuze’ en uw portemonnee staan op het spel.

Maart 2015. Al enkele weken buitelen de politieke partijen over elkaar heen om kiezers te winnen. De een pretendeert de voordeligste keuzes te maken voor het land, de ander laat politiek dichter bij de mensen staan en een derde beweert de meeste visie op de toekomst te hebben. Met cijfers van het CPB en ‘onafhankelijke bronnen’ proberen partijen het vertrouwen van de kiezer te winnen. En er valt wat te kiezen want de meerderheid in de 1e kamer staat op het spel.

Zwevende consumenten vinden het door de vele aanpassingen, keuzemogelijkheden en voorwaarden moeilijk om een keuze te maken, hoewel ze beseffen dat het belangrijk is om de juiste keuze te maken. Hierdoor zullen naar verwachting een half miljoen mensen pas in de laatste week van het jaar switchen van verzekeraar.

Gelukkig heb je met de verkiezingen geen last van keuzestress. Door gewoon in de gaten te houden hoe partijen bij wetsvoorstellen stemmen weet je precies welke partij bij de volgende verkiezingen jouw stem verdiend. Of niet? Baseren we bij verkiezingen onze stem ook op een samenvatting van het slotdebat? Vullen we bij verkiezingen ook last minute nog even een stemwijzer in?

Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar als je nu alvast naar het stemgedrag van de partijen kijkt, kom je beslagen ten ijs als je 18 maart mag bepalen welke partij jij de komende 4 jaar over jouw provincie (en de 1e kamer) wilt laten beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *