‘Burgemeester: pak storende reclames Second Love aan’

Deel deze pagina:

De Barneveldse Krant publiceerde vandaag een open brief gericht aan burgemeester Asje van Dijk over de reclames van Second Love. Deze reclames zijn door de hele gemeente Barneveld te zien. Als SGP-jongeren Barneveld vragen wij de burgemeester om hier nog eens kritisch naar te kijken. Lees hier het artikel in de Barneveldse Krant, hieronder vind je de brief zelf. 

 

Geachte burgemeester,

 

De laatste tijd zien we in onze gemeente Barneveld meerdere reclame-uitingen van Second Love, die oproepen tot vreemdgaan. Denk hierbij aan de billboards langs de A30 en ook in andere dorpen zijn in bijvoorbeeld bushokjes deze reclames te zien. Maar waar gaan deze reclames nu eigenlijk over? Waar roepen ze toe op? De letterlijke tekst in één van de reclames is als volgt: ‘Op weg naar een avontuurtje? Ik ook!’ Hier wordt dus aan mensen met een relatie aangeboden om vreemd te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat vreemdgaan resulteert in heftige emotionele, maar ook lichamelijke problemen, en dat iemand wiens partner vreemdgegaan is, moeite heeft om ooit nog een goede, langdurige relatie aan te gaan. En juist een sterke relatie is een paradijsbloem, een gave die God ons nog van de schepping heeft nagelaten. Daarnaast verwoest vreemdgaan onze gezinnen, die fungeren als hoeksteen van onze samenleving. Al met al roept dit soort reclame op tot iets waar door de persoon zelf op korte termijn vreugde en genot wordt ervaren, maar waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

 

We willen u als burgemeester namens alle SGP-jongeren in Barneveld dan ook vragen om iets te doen tegen deze reclames. Het kan toch niet zo zijn dat in ons mooie Barneveld de publieke ruimte ontsierd wordt door dit soort gezinsontwrichtende advertenties. We hopen dat u en het college achter ons staan en inzien dat dit soort uitingen in onze gemeente niet wenselijk zijn, en instrumenten die u ter beschikking staan gebruikt om dit tegen te gaan. De verandering van smakeloze reclames in positieve reclames zou niet alleen ons, maar ook veel andere burgers van gemeente Barneveld goed doen.

 

Namens het bestuur van SGP-jongeren Barneveld,

 

 

Silvan Hardeman

(voorzitter)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *