Statement: Stem voor 3

Deel deze pagina:

Tijd om op te ruimen. Doorzoek je post van de afgelopen maand. Ruim je bureau op en ga op zoek. Ga op zoek naar dé envelop. Het kan ook zijn dat je hem goed hebt bewaard en netjes hebt weggezet, maar haal hem vandaag alvast onder het stof vandaan. Leg hem klaar voor morgen. Morgen is een bijzondere dag. Misschien is het besef er nog niet, maar morgen mag jij stemmen en je stem telt voor 3. Die kans laat je toch niet liggen?

Je stemt als eerste voor het waterschap. Onbekend en onbemind, maar van levensbelang! Nederland ligt voor een groot deel onder water en wie houd die dijken in orde? Juist, dat doet het waterschap. Veel partijen willen dit bij de Provinciale Staten onderbrengen. Dat is een plek waar over meer beslissing worden genomen.  Bijv. hoe het geld verdeeld moet worden. De aandacht voor onze dijken en onze veiligheid is dan van kleiner belang is. Daarom moet het waterschap op zichzelf blijven. Voor een dijk van veiligheid.

Ook zit er een stempas in je envelop voor de Provinciale Staten. Morgen stem jij wie de baas wordt in de provincie. Wie mag er de komende jaren beslissen over de ruimte om je heen? Blijft het weiland een weiland of moet het bos worden. Wordt natuur een industrieterrein of blijft het natuur? Blijft die bus in onze kleine dorpen rijden of is het over met het OV voor onze kleine dorpen. De SGP wil de daad bij het Woord voegen. Stem jij?

Maar goed mijnderde stem dan? Er zitten namelijk maar twee passen in mijn envelop. Onze derde stem is een voor de Eerste Kamer. Stemmen voor de Eerste Kamer doen wij niet zelf, maar dat doen de mensen die door ons gekozen zijn voor de Provinciale Staten. De gekozen Eerste Kamerleden controleren de plannen van de Tweede Kamer. Hier heeft de SGP in de afgelopen jaren onder het kabinet Rutte I en Rutte II een belangrijke rol kunnen spelen met maar 1 zetel. Als er in 2011 21 mensen in Utrecht extra op de SGP hadden gestemd waren het er 2 geweest. Elke stem telt.

Vergeet morgen niet te stemmen. Het is van belang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *