Verdiepingsavond Groen

Deel deze pagina:

Samen met SGP-Barneveld organiseren wij de komende tijd een aantal avonden over christelijke denkers. De eerste avond is op D.V. 26 februari. Deze avond houdt dhr. Slootweg uit Middelharnis een lezing over Groen van Prinsterer. Dhr. Slootweg is docent geschiedenis, oud-wethouder van de SGP en kenner van Groen van Prinsterer.

We zouden Groen van Prinsterer  kunnen typeren als de grondlegger van de christelijke politiek. Hij was een man die zijn tijd verstond en met een profetische blik vooruitgezien heeft. Het verstikkende gelijkheidsdenken van nu heeft Groen al aan zien komen.  Een bekende uitdrukking van Groen van Prinsterer is: “Er staat geschreven. Er is geschied”. De SGP is een partij die zich beroept op de norm van Gods Woord (Er staat geschreven) en op de historie (Er is geschiedt). Dhr. Slootweg zal ons in zijn lezing meenemen in de gedachtegang van Groen. Het denken van Groen is ontzettend actueel en daarom enorm belangrijk. Wij nodigen u van harte uit in kerkgebouw de Hoeksteen aan de Vellerselaan. De avond begint om 19.30. Een ieder is van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *