Statement: elke levensovertuiging mag, mits het rood is

Deel deze pagina:

De PvdA is volledig in de war. Dat blijkt uit het voorstel van Tweede Kamerlid Yücel. Zij stelt voor om mensenrechtenambassadeurs op Bijbelgetrouwe christenen af te sturen om hen te bewegen tot acceptatie van homoseksualiteit. U leest het goed: als het aan de PvdA ligt, wordt de volgende gemeenteavond in uw kerk verzorgd door een door de overheid bekostigde ‘ambassadeur’, die u vertelt dat u homoseksualiteit moet accepteren.

Het grootste probleem is dat dit voorstel niet zomaar een losse flodder is. Nee, het is de zoveelste uitwas van het doorgeslagen gelijkheidsdenken. Artikel 1 Grondwet wordt eenzijdig geïnterpreteerd en bovendien vele malen uitnemender geacht dan het recht op vrijheid van godsdienst en het recht op vereniging.

Tien jaar geleden bij het invoeren van het homohuwelijk bepleitte PvdA’er Cohen nog voluit de ruimte voor mensen die vanuit hun geweten dit huwelijk niet kunnen sluiten. Onlangs is een wet van kracht geworden die de gewetensbezwaarde ambtenaar van het toneel laat verdwijnen. Deze wet lost geen enkel probleem op, homoseksuelen konden overal trouwen.

Het gelijkheidsdenken ontwikkelt zich steeds meer tot een nietsontziende ideologie, waarbij iedereen die wat anders denkt dan de meerderheid moet worden bekeerd tot deze superieure meerderheidsgedachte. Dat is pas discriminatie. De PvdA doet hiermee een ‘Henry Ford’je’. Hij zei eens: de T-Ford is leverbaar in alle kleuren, mits het zwart is. De PvdA zegt: je mag elke levensovertuiging hebben, mits het rood is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *