Statement: ‘Minister, wijzig uw bestemming!’

Deel deze pagina:

Gisteren liet minister Timmermans weten nog steeds van plan te zijn naar Saudi-Arabië te reizen. Waarom? Zoals iedereen wel zal hebben meegekregen, is Saudi-Arabië ontstemd over de anti-islam stickers van PVV-leider Wilders. En dan in het bijzonder omdat deze stickers in een envelop van de Tweede Kamer zijn verstuurd. Het land neemt de zaak hoog op en dreigt met sancties tegen Nederland. Minister Timmermans probeert dit te voorkomen en reist daarom op korte termijn naar Saudi-Arabië. Hierdoor probeert de minister handelsbelangen en werkgelegenheid te beschermen.

De Saoediërs zijn niet de enige ontstemden. Ook de regering van Sudan is boos. Daar is namelijk een jonge moeder (27) die openlijk uitkomt voor haar geloof in Jezus Christus. Dan is er volgens Sudan maar één remedie: 100 zweepslagen en de strop. Om het dan toch nog enigszins menselijk te laten lijken mocht ze bevallen van haar dochter en haar nog 2 jaar opvoeden. Daarna zal het vonnis alsnog worden uitgevoerd.

130.000 Nederlanders vonden dit nieuws belangrijker dan de sores rond een PVV-sticker. Ze tekenden een petitie van Amnesty International. Hiermee probeert deze stichting de Sudanese regering te bewegen om deze dappere jonge christin vrij te laten.

Nu een vraag aan minister Timmermans: ‘Moet dat ticket naar Saudi-Arabië niet heel snel worden omgeboekt richting Sudan? Daar ligt een belangrijke taak! Vechten voor geloofsvrijheid en voor een mensenleven! Geld maakt tenslotte niet gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *