Verslag avond Duurzame Veehouderij

  • DSC_0996
  • DSC_0999
  • DSC_1000
  • DSC_1001
  • DSC_1002
  • DSC_1006
  • DSC_1009
  • DSC_1010
  • DSC_1011
Deel deze pagina:

Maandag 12 mei organiseerden wij in samenwerking met commissie Duurzame Ontwikkeling en Landbouw een avond over Duurzame Veehouderij. Spreker was Hans Maljaars, beleidsmedewerker van de fractie van de SGP in de Tweede Kamer. De avond stond vooral in het teken van het samen nadenken over de toekomst van veehouderij.

De avond vond plaats in de Rondeelstal in Barneveld. Daar kregen we eerst een interessante presentatie en rondleiding over het bedrijf. Tijdens de rondleiding sta je oog in oog met de kippen. Door de week en op zaterdag mag je trouwens overdag altijd binnen lopen bij de Rondeelstal. Een prachtig voorbeeld van transparantie naar de consument, wat ook een belangrijk punt was wat tijdens de avond naar voren kwam.

Hans Maljaars hield eerst een korte inleiding, mede naar aanleiding van zijn boekje ‘Houden van dieren’. Vervolgens gingen de aanwezigen in gesprek. Een aantal van de aanwezigen had een eigen veehouderij of was boerenzoon. Anderen deden een agrarische opleiding of hadden om een andere reden interesse in het onderwerp. Wethouder De Kruijf uit Barneveld was ook aanwezig en leverde vanuit zijn ervaring als wethouder een waardevolle bijdrage aan het gesprek. We kijken terug op een mooie avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *