Statement: koopzondag op zaterdag!

Deel deze pagina:

“Koopzondag op zaterdag”, is één van de stellingen waar de Barneveldse lijsttrekkers vrijdagavond over gaan debatteren. De winkeltijdenwet is veranderd. Sinds kort mogen gemeentes zelf beslissen of er wel of geen koopzondagen in hun dorp of stad zijn. In Barneveld zijn er namelijk partijen die de beslissing bij de ondernemer zelf willen neerleggen. Een echte ondernemerspartij wil ondernemers graag helpen en beschermen. Ze lopen al risico genoeg. Gelukkig hebben we in Barneveld een partij, de SGP, die ondernemers goed gezind is. De SGP wil ondernemers graag helpen. Stel dat de ondernemer straks zelf kan kiezen, dan gaan de grote winkelketens hun deuren openstellen en krijgen kleine zelfstandigen geen mogelijkheid om te concurreren. De kleine ondernemer wil geen zeven dagen werken. Personeel in dienst nemen is te duur, dus zal hij het zelf moeten doen. Dat gun je de ondernemer toch niet? Die wil ook graag een zondag thuis zijn. Een dag om op adem te komen en tijd te hebben voor kerk en gezin. God heeft ons zes dagen gegeven om te werken. Eén dag geeft Hij ons om tot rust te komen tot Zijn eer. God gaf de tien geboden om mensen te beschermen. God vraagt van mensen niet om zeven dagen te werken. Hij is zo liefdevol dat zes dagen genoeg zijn. Hij geeft ons een dag voor bezinning, rust en gezin. Wat zou het fantastisch zijn als de Barneveldse politiek dat overneemt en partij kiest voor zijn ondernemers en haar werknemers, want dat is Beter voor Elkaar!  Dat is het verhaal dat de SGP graag uitlegt. Vrijdagavond krijg je de kans om met ons van gedachten te wisselen. Wij zien uit naar een goed debat hierover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *