Interview: Teunis den Boon

Teunis den Boon
Deel deze pagina:

De eerste in een serie van interviews. Dit keer met ons bestuurslid Teunis den Boon.

-Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Teunis den Boon, 24 jaar oud en in het dagelijks leven ben ik leerkracht. Ik geef les aan groep 7 op de Eben Haëzerschool in Barneveld.

 

-Hoe lang ben je al actief binnen het bestuur van de SGPJB?
Ik ben nu ongeveer twee jaar actief voor SGPJB. Sinds mijn aantreden vervul ik de functie van secretaris.

 

-Wat motiveert je om actief te zijn voor de SGP in het algemeen en de SGPJB in het bijzonder?
Politiek vond ik van jongs af aan al leuk. Ik volg de politiek al sinds de basisschool. Op gegeven moment is het dan ook leuk iets actiefs te doen. De standpunten van de SGP verwoorden ook hoe ik over maatschappelijke vragen nadenk, dus dan is het logisch dat je voor die partij aan de slag gaat. Om andere jongeren dan iets mee te geven, bijvoorbeeld door het organiseren van de debatavonden, vind ik een mooie taak.

 

-Wat vind je het leukste aan het actief zijn bij de SGPJB?
Het organiseren van een avond heeft toch wel mijn voorkeur. Met de andere leden van het bestuur nadenken over sprekers, onderwerpen en stellingen is heel gaaf om te doen.
Omdat ik secretaris ben heb ik ook contact met sprekers en debatleiders. ‘Grote vissen vangen’, daarmee bedoel ik bekende sprekers binnenhalen is dan mijn taak. Heel leuk om te doen! Ten slotte is het bestuur van SGPJB een enthousiaste club, dus het is elke keer weer een feestje om te vergaderen!

 

-Tot slot: waarom moeten wij SGP stemmen volgens jou?
De SGP probeert tijdens de politiek de Bijbel als leidraad te houden. Als je ziet hoe de Tweede Kamerfractie dat nu bijvoorbeeld doet, heb ik daarvoor zeer veel waardering.
Ook hier in Barneveld kan de SGP veel christelijke invloed uitoefenen op besluiten in de gemeenteraad. En dan telt elke stem: hoe meer stemmen, hoe meer eigen geluid! Stemmen dus op 19 maart, jouw stem kan het verschil maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *